Hoe vraag ik materiaal aan uit de Bijzondere Collecties?

Antwoord

U kunt materiaal uit de Bijzondere Collecties ter inzage aanvragen. Wel heeft u een geldig bibliotheeklidmaatschap met een persoonlijke LU-Card nodig. U krijgt dan toegang tot het gebouw en kunt gebruik maken van de verschillende diensten en faciliteiten van de Universitaire Bibliotheken Leiden (UBL).

Zonder ULCN-account is het beperkt mogelijk online werken aan te vragen uit de Bijzondere Collecties, zodat u bij aankomst in de Leeszaal Bijzondere Collecties direct aan de slag kunt. Vraag maximaal vijf werken aan via het online formulier Request uncatalogued material (te vinden op de homepage van de catalogus). Laat bij de informatiebalie een LU-Card en ULCN-account maken vóór uw komst naar de leeszaal. Daarmee krijgt u toegang tot de bibliotheek en kunt u overige aanvragen indienen.

U kunt reproducties bestellen van materiaal uit de bijzondere collecties via het Digitisation Request Form, te vinden in de catalogus en op de informatiepagina.

Zelf enkele foto's maken op de Leeszaal Bijzondere Collecties is vaak ook toegestaan. Vraag altijd toestemming aan de baliemedewerker.

•Het maken van foto's vindt plaats op de leeszaal

•Gebruik van flitser, statief of een scanner is niet toegestaan. Er is een boekenscanner aanwezig. 

 

  • Laatste update May 23, 2023
  • Gezien 90
  • Beantwoord door Collecties Bijzondere

FAQ Actions

Was this helpful? 0 0